CONCERT N. 5 – GRAN DUO
LINDA HEDLUND, violí
ROBERT LEHRBAUMER, piano
SANT PERE DE RODES
Dissabte, 27 de juliol de 2024, a les 20h.
PROGRAMA
Wolfgang Amadeus Mozart
Sonata per a violí i piano en Sol Major, K. 301
I. Allegro con spirito
II. Allegro
Antonín Dvorak
Sonatina per a violí i piano Op. 100, en Sol Major
I. Allegro Risoluto
II. Larghetto
III. Scherzo
IV. Finale
*********
Wolfgang Amadeus Mozart
Sonata en mi menor, K. 304
I. Allegro
II. Tempo di menuetto
Franz Schubert
Sonata “Grand Duo” per a violí i piano en La Major, D.574
I. Allegro moderato
II. Scherzo. Presto
III. Andantino
IV. Allegro vivace
LINDA HEDLUND
Linda Hedlund es va graduar a Viena el 2002 (Universitat de Música i Arts Escèniques) i des de llavors ha obtingut un doctorat en interpretació de violí de l’Acadèmia Sibelius a Hèlsinki (2010), on també va treballar com a assistent universitària durant el seu període com a estudiant. Des de 2019, estudia interpretació de violí barroc a la Universitat de Ciències Aplicades de Novia a Finlàndia.
La Dra. Hedlund ha tingut èxit en diversos concursos i ha treballat com a primera concertino, entre d’altres, al Festival de Música del Pacífic al Japó (1999) amb Michael Tilson Thomas i amb la Tapiola Sinfonietta (2004). També ha adquirit experiència orquestral amb algunes de les principals orquestres d’Europa i Àsia. Ha actuat com a líder/solista amb la Sinfonia da Camera Finlandia, l’Orquestra de Cambra Austríaca i en diversos projectes de gravació.
Actuant internacionalment com a solista i músic de cambra, Hedlund ha col·laborat amb, entre d’altres, els principals músics de l’Orquestra Filharmònica de Viena i el pianista prof. Oliver Kern en música de cambra. També ha actuat com a solista amb, entre d’altres, l’orquestra La Tempesta, l’Orquestra d’Assegurances Milli d’Istanbul, la Filharmònica Vogtland, l’Orquestra de Cambra Wegelius, l’Ensemble Borromini, Les Solistes de Monte Carlo, l’Orquestra Presidencial de Xipre del Nord, l’Orquestra de Cambra Austríaca, l’Orquestra de la Ciutat de Lohja, l’Orquestra de la Ciutat de Kauniainen i l’Orquestra Simfònica OSUEL al Brasil.
Linda Hedlund ha actuat amb èxit com a solista i músic de cambra en molts festivals prestigiosos, incloent-hi el Festival de Hèlsinki (Finlàndia), Musica Nova (Hèlsinki), Festival de Grafenegg (Àustria), Nancyphonies (França), Festival Honart Konzerthaus Wien, Teatro Bibiena, Mantova i al Carnegie Hall, Nova York. Les seves actuacions també han estat retransmeses per ràdio i TV a Finlàndia (Yle), Rai TV 3, televisió estatal turca, RSI/Arte a Suïssa, Radio Classic, ràdio Borusan, República Txeca (Radio Free Europe), a Àustria (ORF) i als EUA (WFMT).
A més de la seva carrera com a artista intèrpret, també és activa com a professora i ha impartit classes magistrals, entre d’altres, a la Universitat de Hawaii als EUA, les Classes Màster de Cervo a Itàlia, Amèrica del Sud i Àsia.
En el seu aclamat CD-debut (editat sota l’etiqueta finlandesa Fuga el 2008) va col·laborar amb el pianista Oliver Kern en sonates de Franck, Saint-Saëns i Debussy. Un altre CD (amb el guitarrista Otto Tolonen) va ser llançat el 2011 per Classic Concert Music Group, Salzburg, així com un vídeo de concert en directe (USB), Tango Intimamente, amb arranjaments de tango per a violí i arpa juntament amb Floraleda Sacchi (Amadeus Arte 2019). Un nou CD amb música per a violí i orquestra, entre d’altres, George de Godzinsky fou llançat el 2021 per Naxos.
ROBERT LEHRBAUMER, piano
Nascut a Viena, Robert Lehrbaumer va començar la seva carrera als 9 anys quan va aparèixer com a pianista a Àustria, Alemanya i Suïssa. Des de llavors, les gires de concerts l’han portat, més tard també com a director i com a organista, a gairebé tots els països i capitals europeus, a Amèrica del Nord, Central i del Sud, al Pròxim Orient, al Sud-est asiàtic, Corea i Japó, en llocs famosos des del Musikverein i Konzerthaus de Viena fins al Carnegie-Hall de Nova York i el Suntory Hall i Casals Hall de Tòquio.
Robert Lehrbaumer va començar a estudiar piano als sis anys. De 8 a 13 va ser membre del Mozart Boys Choir. Dos anys després, va entrar a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena per estudiar piano amb Gertrud Schwarzbauer i Hermann Schwertmann (un estudiant de l’estudiant de Liszt, Emil von Sauer, el que fa que Robert Lehrbaumer sigui seguidor de Franz Liszt, Carl Czerny, Ludwig Beethoven i Joseph Haydn) i Heinz Medjimorec, orgue amb Rudolf Scholz, direcció amb Otmar Suitner i composició amb Thomas Christian David.
Premis en nombrosos concursos, especialment Ginebra 1985, i beques de Bösendorfer i l’Alban Berg Stiftung van distingir el jove intèrpret. Quan tenia 11 anys, va tenir la seva primera aparició com a solista amb orquestres i des de llavors ha realitzat concerts – sigui com a solista, com a director o ambdues coses – amb la Vienna Philharmonic, la Vienna Symphony Orchestra, la Vienna Radio Symphonic Orchestra, la Bruckner Orchestra/Linz, la Mozarteum Orchestra/Salzburg, la Camerata Salzburg, la Vienna Chamber Orchestra, Ensemble “die reihe” i amb moltes orquestres estrangeres.