CONCERT N. 3 – EL CONCERT DE CLARINET DE MOZART

ROMAN KUPERSCHMIDT, clarinet
GEORGI MUNDROV, piano

SANT PERE DE RODES
Dissabte, 20 de juliol de 2024, a les 20h.

PROGRAMA

Wolfgang Amadeus Mozart
Concert per clarinet i orquestra en La Major, KV. 622
I. Allegro
II. Adagio
III. Rondo: Allegro

*********************

Robert Schumann
Fantasiestücke per a clarinet i piano Op. 73
I. Zart und mit Ausdruck
II. Lebhaft, leicht
III. Rasch und mit Feuer

Alexander Schreiner
Immer kleiner / Always smaller / Siempre más pequeño

Isaac Albeniz
Preludi i tango d’”España”, Op. 165

Astor Piazzolla
“Oblivion”
“La muerte del angel”
“Libertango”


ROMAN KUPPERSCHMIDT, clarinet
El clarinetista Roman Kuperschmidt, nascut el 1974 a Rússia i anomenat “Joia Russa” per la premsa, va ser un dels talents emergents més coneguts de Rússia. Va començar a tocar el clarinet als set anys i als dotze ja va oferir el seu primer concert solista amb la Filharmònica Estatal Russa de Kazan. Va estudiar al Conservatori Estatal Rus i, posteriorment, a Karlsruhe amb el Prof. Wolfgang Meyer i més tard amb el Prof. Peter Löffler-Asal a l’Escola Superior de Música i Arts Escèniques de Frankfurt, on va completar els seus estudis avançats amb distinció l’any 2006. Roman Kuperschmidt va rebre reconeixement internacional el 1995 quan va guanyar el “Grand Prix” del prestigiós Concurs Internacional de Clarinet de Moscou. Després van seguir altres premis, entre ells al Concurs Internacional de Música de Sant Petersburg i al concurs del DAAD a Frankfurt am Main.

El seu repertori inclou les obres més importants de la música clàssica per a clarinet. No obstant això, també té un interès especial en la música moderna i el klezmer, que cultiva amb el seu Ensemble Kuperschmidt. Actua com a solista arreu d’Europa, els EUA, Israel i Líban. Participa en nombrosos enregistraments de ràdio molt elogiats per la crítica i en gravacions de CD, i és convidat regularment com a solista i músic de cambra en molts grans festivals internacionals com l'”Al Bustan Music Festival Beirut”, “Festival de Musique à Saint-Victor Marseille” i “Music Summer Saas-Fee”. Roman Kuperschmidt viu actualment a Frankfurt am Main.

GEORGI MUNDROV
El pianista búlgar Georgi Mundrov no és només un virtuós en el sentit comú; és més aviat un poeta del piano que comparteix les seves reflexions musicals amb el públic. Va completar la seva educació amb distinció a l’Acadèmia de Música de Sofia i va ser significativament influenciat pels seus professors Milena Mollova i Triphon Silyanowski. Els estudis de postgrau a Frankfurt Main, Alemanya i un examen de concert posterior a la classe magistral de Kristin Merscher a la Universitat de Música de Saarland/Alemanya completen la seva formació.

Ja en els seus anys joves, Georgi Mundrov va aconseguir establir la seva reputació com a solista més enllà de les fronteres d’Europa en el curs de diversos concerts d’orquestra a través de Llatinoamèrica, Austràlia i el Pròxim Orient. Ha actuat amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Maracaibo, Veneçuela, la Filharmònica de Baden-Baden, la Filharmònica Slaska de Katowice, Polònia, la Filharmònica de Turíngia Gotha-Suhl en col·laboració amb directors com Werner Stiefel, Pavel Baleff, Dariusz Mikulski, Jonathan Kaell, Stanislaw Rybarczyk i Eduardo Werner Rahn.

Des de llavors, Georgi Mundrov ha estat un convidat regular a festivals internacionals de música i concerts a la Xina, Tailàndia, Singapur, Canadà i els EUA, expandint el seu àmbit artístic.

Els comentaris de la premsa coincideixen en la seva actuació:
“Sons lleugers i intensitat” – Frankfurter Allgemeine Zeitung
“Virtuosisme lluminós i professionalisme perfecte” – Musica Viva, Bulgària
“Focs artificials de so brillant” – Wetterauer Zeitung
“Un búlgar de Buchschlag (Alemanya) capturant la Lliga de Piano” – Frankfurter Rundschau

Des de fa anys, Georgi Mundrov serveix regularment com a membre del jurat en competicions internacionals de piano i com a professor de classes magistrals arreu del món. A més, ensenya piano a la Universitat de Música de Saarland, Alemanya. El 2020, Georgi Mundrov va rebre el Premi de Patrocini Cultural de la Ciutat de Kelkheim; i el 2021, el Premi de Patrocini Cultural de la Ciutat de Dreieich.