CONCERT N. 6 – QUADRES D’UNA EXPOSICIÓ

JOHN SOLOMONS, piano

SANT PERE DE RODES
Dimecres, 31 de juliol de 2024, a les 20h.

PROGRAMA

Robert Schumann
Carnaval de Viena, Op. 26
I. Allegro
II. Romanze: Ziemlich langsam
III. Scherzino
IV. Intermezzo
V. Finale

Claude Debussy
“Pour le Piano”
I. Prélude
II. Sarabande
III. Toccata

***************

Modest Mussorgski
Quadres d’una exposició
1. Promenade
2. Gnomus (El gnomo)
3. Promenade
4. Il vecchio castello (El vell castell)
5. Promenade
6. Tuileries (Dispute d’enfants après jeux)
7. Bydło (El carro de bous)
8. Promenade
9. Ballet des poussins dans leurs coques (Ballet dels pollets en les seves closques)
10. Samuel Goldenberg und Schmuÿle (Samuel Goldenberg i Schmuÿle)
11. Promenade
12. Limoges, le marché (La gran notícia)
13. Catacombae (Sepulcrum romanum)
14. Cum mortuis in lingua mortua
15. La cabane sur des pattes de poule (Baba Yaga) (La cabana sobre potes de gallina)
16. La grande porte de Kiev (La gran porta de Kíev)


JOHN SOLOMONS, piano
John Solomons ha tingut un gran èxit com a pianista solista, solista de concert, col·laborador i músic de cambra, als Estats Units, Europa i Sud-amèrica, actuant en concert amb el Quartet de Corda Emerson, el guanyador del Cliburn Fabio Bidini, i sota la direcció del director americà Gunther Schuller. Nadiu de Colombo, Sri Lanka, Solomons va començar els seus estudis de piano amb la seva mare als quatre anys, i va continuar els seus estudis als Estats Units als onze anys amb el destacat pianista brasiler Luiz de Moura Castro. Els seus altres professors principals inclouen el pianista sud-africà i guanyador de la medalla d’or del Concurs Van Cliburn, Steven de Groote, i el fundador de l’Escola de Música Hartt, Moshe Paranov. Solomons té títols de la Universitat Cristiana de Texas, l’Escola de Música Hartt i la Universitat del Nord de Texas on va obtenir el seu Doctorat en Arts Musicals sota Adam Wodnicki. Els seus estudis internacionals d’estiu inclouen l’Institut Albert Schweitzer a Gunsbach, França, i els Corsi d’Interpretazione a Farra d’Isonzo, Itàlia.

Guanyador del Gran Premi del 13è Concurs Internacional de Piano Bartók-Kabalevsky-Prokófiev, John Solomons va ser elogiat per György Sándor, protegit de Bartók, com a “un artista excepcionalment dotat, els assoliments musicals i pianístics del qual són del més alt nivell”. Altres premis inclouen el primer premi en la competició Stewart Grant de la Societat de Recerca Musical (Bartlesville, Oklahoma), el tercer premi en la Competició Mundial de Piano de l’Associació Americana de Beques Musicals (Cincinnati, Ohio), i el Premi de Compositors Catalans al Concurs Internacional de Piano Xavier Montsalvatge a Girona, Espanya. El seu interès per la música del segle XX ha portat a estrenes mundials, actuacions i enregistraments d’obres de compositors contemporanis com William Albright, James Sellars, Carlos Guinovart, Lloyd Taliaferro, Rufus Brown, George Chave i Daniel Baldwin. Com a jurat actiu, Solomons ha format part de nombrosos jurats incloent la Competició Internacional de Música de Cambra de la Fundació de Música de Nova Anglaterra (Conservatori de Nova Anglaterra), el Concurs Internacional de Piano Bartók-Kabalevsky-Prokófiev (Universitat Radford), el Concurs de Joves Artistes Jackie McGehee (Universitat de Nou Mèxic), i la competició estatal MTNA/TMTA (Universitat Tecnològica de Texas, Lubbock), entre molts altres. Com a professor visitant, Solomons ha impartit classes a la Universitat Internacional a Girona, Espanya, al Festival Internacional de Inverno, Vale Veneto, Brasil, i a la Universitat Autònoma de Nuevo León, Monterrey, Mèxic, i ha conduït classes magistrals de piano als EUA i a l’estranger. Ha estat professor a la Tarrant County College, Fort Worth, Southeastern Oklahoma State University, Durant, Oklahoma, i des de 1997 forma part del professorat de música de la Universitat de Texas a Arlington. Recentment esmentat en Who’s Who Among America’s Teachers, i Madison’s Who’s Who, Solomons ha enregistrat amb les etiquetes Centaur, Evolutionary Music Records i Marks Records.

Membre de les associacions de professors de música d’Arlington i Fort Worth, Solomons té un extens historial d’èxit dels seus estudiants. Els seus estudiants de pregrau i postgrau a la UT Arlington guanyen sovint les beques dotades del departament i concursos de concert, i han estat acceptats en programes de música a l’Escola Juilliard de Música, l’Escola de Música Eastman, el Conservatori de Nova Anglaterra, l’Institut de Música de Cleveland, el Conservatori de Cincinnati, la Universitat de Colorado – Boulder, la Universitat del Nord de Texas, la Universitat d’Oklahoma, la Universitat Baylor i la Universitat Metodista del Sud, així com l’Institut Internacional per a Joves Músics de la Universitat de Kansas, el Festival Internacional de Música Orfeo a Sterzing, Itàlia, i l’Acadèmia i Festival Talis a Saas-Fee, Suïssa. Els seus estudiants han participat en la sèrie de recitals d’estrelles emergents del Festival Bàsicament Beethoven 2011 i en la sisena Competició Internacional Van Cliburn per a Aficionats Destacats, Fort Worth. Les competicions de piano MTNA/TMTA inclouen guanyadors de primer lloc a nivell estatal i regional, i un finalista nacional. Altres assoliments estudiantils significatius inclouen Menció d’Honor al Concurs de Concerto Juanita Miller, Dallas, primer premi al Concurs de Concerto de l’Orquestra Cívica de Fort Worth, i el Premi Erma Lowe i primer premi en la Competició de Concerto de Joves Artistes de l’Orquestra Simfònica de Fort Worth 2011. Solomons va ser seleccionat com el Professor Universitari de l’Any 2012 per l’Associació de Professors de Música de Texas.