CONCERT N. 11 – SOMNI D’AMOR

GRIGORIOS ZAMPARAS, piano

SANT PERE DE RODES
Dimecres, 14 d’agost de 2024, a les 20h.

PROGRAMA

Joseph Haydn
Sonata en Fa Major, Hob. XVI:23
I. Allegro moderato
II. Larghetto
III. Presto

Franz Liszt
Legende S. 175 no. 1: Sant Francesc d’Assís Predicant als Ocells
Legende S. 175, No. 2: Sant Francesc de Paula Caminant sobre l’Aigua
Sonetto 104 del Petrarca (dels Anys de Pelegrinatge, 2n any, Itàlia, núm. 5)
Somni d’amor (Liebestraum), No. 3

******************

Robert Schumann
Estudis Simfònics, Op. 13


GRIGORIOS ZAMPARAS, piano
Grigorios Zamparas ha rebut elogis crítics per la seva versàtil carrera com a recitalista, solista d’orquestra i músic de cambra a Grècia, Bulgària, República Txeca, l’antiga Iugoslàvia, Àustria, Rússia, Brasil, Corea del Sud i els EUA. El Newport Daily News el va qualificar de “sensacional”, l’American Record Guide va comentar sobre la seva “…tècnica formidable…” i Fanfare el va descriure com “directe, nítid i fluent”.

És un convidat freqüent en nombrosos festivals arreu del món, havent actuat diverses vegades al prestigiós Newport Music Festival (Newport, RI), al Mainly Mozart Festival (Miami, FL), a l’Artist Series de Sarasota, al Saló de les Arts (Sòfia, Bulgària), al Portoheli International Festival i al Piano Plus Festival/Summer Piano Institute a Grècia. Ha estat presentat com a solista en més de trenta diferents concerts per a piano amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Porto Alegre (Brasil), l’Orquestra Simfònica de la Universitat d’Indiana, l’Orquestra de Cambra Neo-Politan de Boston, la Simfònica de Tampa Bay, la Filharmònica de Togliatti (Rússia), els Sofia Soloists (Bulgària) i la Filharmònica Bohuslav Martinu de la República Txeca, per nomenar-ne algunes. Ha col·laborat amb diversos conjunts de música de cambra com el Quartet de Corda Amernet (EUA), el Quartet de Corda Graffe (República Txeca), el Quartet de Corda Tiberius (Romania), el Quintet de Vents Suís, entre d’altres.

És professor de música i cap del departament de música a la Universitat de Tampa, a Tampa, FL. A la Universitat de Tampa, va ser el receptor del Premi a l’Excel·lència en Investigació o Treball Creatiu per l’any acadèmic 2010-2011. Zamparas va començar a estudiar música als set anys a Grècia, on va rebre el seu primer grau de piano al Conservatori de Lamia el 1995, estudiant amb el distingit pedagog grec Yorgos Manessis. Té un títol de DMA de la University of Miami, on va estudiar amb el pianista Ivan Davis, i títols de la Indiana University (MM), University of Indianapolis (BM) i la Aristotle University of Thessalonica, Grècia. Ha enregistrat set àlbums per a Centaur Records, incloent-hi els concerts complets per a piano d’Anton Rubinstein i la Burlesca de Richard Strauss. Les pròximes publicacions d’enregistraments inclouran obres de Rachmaninoff i Schumann. Grigorios Zamparas és un Artista Yamaha.