Concert nº 5 – DEJAN SINADINOVIC

Dimecres, 25 de juliol, 2012 - Església del Monestir, 20h.

DEJAN SINADINOVIC

DEJAN SINADINOVIC, piano

Dejan Sinadinovic (Deyan Sinadinovich) és considerat un dels pianistes serbis més brillants. Va estudiar amb Arbo Valdma i Jasmina Gavrilovich a la Facultat de Música de la Universitat d’Art de Belgrad i amb Eliso Vilrsaladze al Conservatori Txaikovski de Moscou.

Ha obtingut nombrosos premis, com el prestigiós Emil Hayek per les seves interpretacions del Concert per a piano i orquestra de Brahms.

Des del seu debut en els festivals alemanys, ha esdevingut una figura familiar dins el circuit internacional, reconegut per la intensitat i originalitat de les seves interpretacions. Ha actuat com a solista en la majoria de ciutats europees, com Sant Petersburg, Manchester, Brandenburg, Florència, Barcelona, entre altres.

És el director del New Moment Ensemble, que aplega els millors instrumentistes dels Balcans. Amb aquesta orquestra ha treballat com a pianista i director amb gran èxit, sota la supervisió de Michael Nyman en la seva òpera de cambra The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Després de l’estrena de l’obra, Michael Nyman va declarar que havia estat “la millor interpretació que s’ha fet mai de la meva música”.

Dejan Sinadinovic és professor de la Facultat de Música de la Universitat d’Art de Belgrad i també és el President de l’Associació Europea de Professors de Piano a Sèrbia i membre del Council for New Thinking de Belgrad.

 

PROGRAMA

Ludwig van Beethoven
Sonata Op. 2 N. 1, en fa menor
Sonata Op. 2 N. 3, en do menor

Empreses ol·laboradores