EL FESTIVAL

17è FESTIVAL DE MÚSICA DE SANT PERE DE RODES

Del 15 de juliol al 26 d’agost de 2017

Monestir de Sant Pere de Rodes

 

Arriba la 17ena edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, un dels festivals amb més encant de la Costa Brava, que continua apostant per la qualitat musical dels concerts de música per a piano i música de cambra, formacions idònies per a la immillorable acústica de l’església del monestir.

Fidel als seus orígens i dedicat sempre al piano i la música de cambra, aquest any torna a programar la producció pròpia  “And the Winner is…2017”, un concert amb música de pel·lícules, protagonitzat per Carles & Sofia piano duo i l’Orquestra Terres de Marca, sota la direcció de Daniel Mestre. Amb la combinació única de un piano a quatre mans i orquestra de corda, podrem gaudir de nous temes i noves bandes sonores: El Piano, Love Story, Grease, Lord of the Rings, La la land, Game of Thrones i més, en transcripcions d’Adrià Barbosa i Abraham Espinosa.

Aquest concert especial tindrà lloc en dues sessions, dissabte 5 i diumenge 6 d’agost.

El tret de sortida el donarà el 15 de juliol un clàssic del festival, el gran flautista català Claudi Arimany, que farà sonar la flauta d’or de Jean-Pierre Rampal, amb un programa d’altíssim virtuosisme.

Els concerts de música de cambra d’enguany estaran protagonitzats per Vadim Tchijik, violinista rus, guanyador de nombrosos premis internacionals com el prestigiós concurs Txaikovski, acompanyat al piano per Anna Carrere; els germans Costa (violoncel i piano), dos dels valors musicals indiscutibles de la nova generació a Portugal, l’oboista Gordana Josifova, qualificada per la crítica com la “poetessa refinada a l’oboè” i el Duo des Alpes, amb una trajectòria immillorable de concerts internacionals a les sales més prestigioses.
L’últim dissabte d’agost, una Gala d’Òpera tancarà el Festival, amb l’actuació de la soprano Cecilia Nanneson, la mezzosoprano Edith Barlow i el pianista Carl Pontén.

Els dimecres d’agost, torn dels recitals de piano sol, veuran desfilar brillants pianistes de diferents nacionalitats i amb repertoris molt variats: des d’un programa romàntic amb els 24 Preludis de Chopin i la Fantasia de Schumann a càrrec de Pietro Massa, fins a un programa virtuós per excel·lència, amb la diabòlica “La Valse” de Ravel, protagonitzat per Haiou Zhang, passant per les interpretacions brillants del rus Stanislav Serebriannikov que oferirà un programa eclèctic que inclou la suite del Trencanous de Txaikovski o la Rapsody in Blue de Gershwin. No podia faltar un programa “Absolute Chopin”, enguany de la mà de la pianista polonesa Anna Miernik.

 

OFF FESTIVAL

A l’església del Port de la Selva, tindrà lloc l’OFF Festival, amb propostes molt atractives d’altres músiques, que inclouen un concert de LÍRICA (òpera i sarsuela) amb el tenor català Abert Deprius de protagonista, un de JAZZ-BLUES, amb el quartet de veus THE HANFRIS i un concert de TANGO, amb un dels millors bandoneons del moment: FABIO FURIA.

 

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva, l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes) i  el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

 

 

 

Festival de Música de Sant Pere de Rodes

Empreses ol·laboradores