Concert nº 3 – Carlos Alves i Caio Pagano

03ll Caio

CARLOS ALVES, clarinet
El clarinetista portuguès Carlos Alves, considerat internacionalment un dels clarinetistes més importants de la seva generació, és solista a L’Orquestra Simfònica de Porto Casa da Música, Principal Clarinet i membre del Consell Científic i de l’Escola d’Arts Aplicades de Castelo Branco.
Alves ha estat premiat en els concursos nacionals més importants: 1er Premi en el Premi de Joves Músics, 1er Premi Joventut Musical Portuguesa i el 1r Premi en el Festival Internacional de la Costa Verda.
Carlos Alves actua com a solista i amb música de cambra a nivell internacional i ha col·laborat com a solista en orquestres com: Orquestra Simfònica Portuguesa, English Chamber Orchestra o l’Orquestra Simfònica de Constanza a Romania, entre altres.

En la seva discografia destaquen treballs per a Emi Classics com la gravació del Concert per a Clarinet i Orquestra de Mozart amb el Mestre Rui Massena i l’Orquestra Clàssica de Madeira.

 

CAIO PAGANO, piano
Caio Pagano és un pianista internacionalment reconegut, mestre i erudit. Ha estrenat 24 obres a les sales de concerts a tot el món, 16 d’aquestes obres van ser escrites i dedicades a ell pels compositors, entre ells diversos concerts per a piano i orquestra.  Va ser el primer pianista que va interpretar les obres completes de Schoenberg en diverses capitals del món.
Pagano actua en recital com a solista, músic de cambra i solista amb orquestra a nivell internacional i ha rebut diversos premis a Europa i els Estats Units. Al 1989 va ser nomenat Artista Steinway.
L’artista ha estat professor de piano a la Universitat Estatal d’Arizona durant vint anys, i va crear el Departament de Piano de la Universitat de São Paulo i el Centre d’Estudis de les Arts a Portugal amb la reconeguda pianista Maria João Pires.
Els seus àlbums han estat enregistrats per discogràfiques de primer nivell com Summit, Soundset, Deutsche Grammophon o Glissando.

…………………………….

PROGRAMA 

Alban Berg
Quatre Peces per a clarinet i piano, op.5

Massig ( Moderato)
Sher langsam ( Very slow )
Sehr rasch ( Very fast)                                                  
Langsam ( Slow )

Johannes Brahms
Sonata nº1 per a clarinet i piano, op.120

Allegro appassionato
Andante um pouco adagio
Allegretto grazioso
Vivace                        

————————–                           

Claude Debussy
Primera Rapsòdia.

Francis Poulenc
Sonata per clarinet i piano

Allegro tristamente ( Allegretto)
Romanza ( trés calme)
Allegro con fuoco ( trés animé)

Empreses ol·laboradores