Concert nº 5 – HAMBURG BALLET,CARLES & SOFIA PIANO DUO,JOSÉ ANTONIO DOMENÉ

“LE SURRÉALISME C’EST MOI”
Espectacle de música i dansa sobre la figura de Salvador Dalí

COREOGRAFIA: Aleix Martinez 

 

HAMBURG BALLET

ALEIX MARTÍNEZ

Nascut a Barcelona, va començar a practicar la dansa als 5 anys a l’escola David Campos, on anys més tard comença a col·laborar amb les noves produccions. Amb 13 anys, decideix marxar cap a França per seguir els seus estudis a l’ Studio Colette Armand de Marsella (sota la direcció de Patrick Armand), on va guanyar diversos premis nacionals i internacionals. Al 2008 va obtenir el primer premi del Prix de Lausanne, gràcies al qual va rebre una beca per seguir els seus estudis a l’escola del ballet d’Hamburg , sota la direcció de John Neumeier. Aquell mateix any va guanyar el Premi Positano Leonide Massine com a jove promesa de la dansa.

A partir de la temporada 2010 , entra a formar part de l’ Hamburg Ballet John Neumeier. Ha rebut nombrosos premis a la seva carrera i a partir del 2013 és nomenat ballarí solista al Ballet d’Hamburg i és creador de diverses coreografies.

SASHA RIVA

Nascut a Fairfax county ( USA) al 1991, Sasha Riva va créixer a italia.
Al 2008 va entrar a l’escola del ballet d’Hamburg, on va cursar tres anys d’estudi professional, fins que al 2011 entra a formar part del ” cos de ball” de l‘Hamburg ballet. Dins del seu repertori consta ” el poeta H.C.A ” a la sireneta, ” Petrushka ” en Nijinsky i ” Sebastian ” en Preludes C.V. John Neumeier ha creat per a ell ” Ballon man ” a liliom, ” Three wise men ” a l’oratori de Nadal i “Zaretzky” dins la nova creació Tatjana.

EVA BASULTO 

Nascuda a Barcelona el 1971, Eva Basulto, comença el seu interès per la dansa a la curta edat de 3 anys, assistint a l’Escola de Ballet Estudi Piera D’El Masnou. Als 11 anys va ingressar a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, Escola Superior d’Art Dramàtic i de Dansa,  obtenint el títol acreditatiu de Dansa, amb dedicació acadèmica especialitzada en Dansa Clàssica.
El 1990 va entrar a formar part de la Companyia de David Campos “Ballet Ciutat de Barcelona”, de la  que va ser Solista, interpretant coreografies de creació pròpia com:
Temas de Vivaldi, Passos i Llaços, Codex Latinus o Petrushka, i repertori clàssic com
Paquita de Marius Petita o  Harlequinade de Valery Panov.
Ha format part del Ballet de Euskadi, del de l’Òpera de Metz i va tornar al de David Campos, fins que el 2013 la companyia es va dissoldre.

MARC JUBETE BASCOMPTE

Va néixer al 1989  a Reus, Tarragona.
Va començar a cursar estudis de dansa al 2007 al Estudio de Danza de María de Ávila, i al 2009 va ingressar a l’escola del ballet d’Hamburg.
A partir de la temporada 2011 entra a formar part del cos de ball del Hamburg Ballet. Ha creat diverses coreografies per al jove ballet National com Hide and Seek; Dictionary page Today; Exsultet.

YAIZA COLL SUPPERT

Va néixer a Santo Domingo (República Dominicana), amb nacionalitat espanyola – alemaYa. Va començar a ballar flamenco als 3 anys i a partir dels 7 va ingressar al conservatori professional de música i dansa de Palma de Mallorca.
A parir del 2007  va entrar a l’Escola del Ballet d’ Hamburg, fins a la temporada 2012 que va entrar a la companyia del hamburg Ballet- John Neumeier.

JOSÉ ANTONIO DOMENÉ, arpa

L’arpista murcià José Antonio Domené és titulat superior pel Real Conservatorio de Música de Madrid, a la càtedra de María Rosa Calvo Manzano. El 2010 finalitza els seus estudis de post-grau al Royal College of Music de Londres, sota la direcció de Ieuan Jones. Guanyador de nombrosos concursos nacionals i internacionals, entre els quals el RMC Harp Competition, ha col·laborat amb importants orquestres nacionals (Sinfónica de Castilla y León), Sinfónica de la Región de Murcia, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Orquestra del Liceu) i internacionals (Simfònica do Porto, Simfònica de Massachussetts, Orquestra Estatal de Sant Petersburg), entre d’altres. Ha actuat sota la batuta de reconeguts directors d’orquestra com Hallfter, König, Noseda, Saura, Sunshine o Valék.
Ha actuat com a solista en sales prestigioses com l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Cadogan Hall o el Wigmore Hall de Londres.

CARLES & SOFIA PIANO DUO

Els Artistes Steinway Carles Lama i Sofia Cabruja són un model únic de personalitat artística i un dels duets europeus més reconeguts.
La seva carrera artística de més de 25 anys
els ha portat a actuar arreu del món, en sales prestigioses com el Carnegie Hall (Nova York), Kolarac Memorial Hall (Belgrad) o el Teatro Solís (Montevideo), tant en recital de piano a quatre mans com en concerts amb orquestes com la London City Chamber Orchestra, la Simfònica de Sao Paulo, la Tokio Chamber Orchestra, la Malaysia Philarmonic Orchestra o l’Hermitage State Orchestra.
Artistes destacats del segell KNS-classical, la discografia de Carles & Sofia inclou la Fantasia en Fa Menor de Schubert, els Valsos Op. 39 de Brahms, la Suite Op. 11 de Rachmaninov o la integral de l’obra a quatre mans del compositor australià John Carmichael.
Com a part de la seva passió per a l’educació, han estat convidats a fer conferències i impartir Master Classes a diversos països europeus i asiàtics, incloent Itàlia, Grècia, Alemanya, França, Xina , Japó o Singapur.
Carles i Sofia han estat sempre persones compromeses amb els problemes socials. El 2001, reben de mans de Sa Altesa Reial Dª Margarita de Borbón, una distinció honorífica d’UNICEF en reconeixement de la seva tasca humanitària.

………………………..

PROGRAMA

Le surréalisme c’est moi és un espectacle de reflexió entorn el món dalinià i la seva figura, a partir del punt de vista dels seus creadors.
Salvador Dalí , gran artista del S. XX , revolucionari de la pintura, principal representant del surrealisme. La seva presència era sinònim d’extravagància i escàndol, portant una vida plena d’èxit, diners i fama.

Però, qui era Dalí? Aquesta pregunta és el punt d’inici de l’espectacle, a través del qual intentem endinsar-nos dins el món més intern i humà de l’artista. Jo, com a coreògraf em sento inspirat en l’essència de les coses, en les relacions humanes.
Els miralls interns que exposa l’ obra de Dalí són una peça important per a captar l’essència, deixant de banda el personatge, concentrant-nos en la persona. Com el seu treball , “Le surréalisme cest moi” vol ser una reflexió a  les emocions i preguntes de la vida, a través d’una atmosfera surrealista i onírica, una experiència humana que en cap moment vol convertir-se en una biografia de l’artista. Des de Debussy a Wagner, passant per Montsalvatge , l’estructura musical ens ajuda a transportar-nos a través d’aquest records, somnis i realitats, creant diversos colors i tonalitats adients a cada situació. Partint d’un Dali molt diferent al qual tenim en ment quant pensem amb ell,  trist, afectat  per la mort de GALA, cansat de la vida, ens endinsem en records i somnis,  on la realitat i les visions s’entrecreuen sense ordre ni límits,  veient com lentament el seu cos s’apaga , reencarnant-se eternament a través  la seva obra.

(Obres:« Prélude à l’après-midi d’un faune » de Debussy,  « La Valse » de Ravel, fragments del « Tannhauser » de Wagner i la famosa “Mort d’Isolda”)

Empreses ol·laboradores