Concert nº 6 – CARLES & SOFIA PIANO DUO

CS Cap ºalera

“AND THE WINNER IS … 2017″
Les millors bandes sonores dels Òscars de Hollywood

Dissabte 5 d’agost i diumenge 6 d’agost, 2017
Església del Monestir 20h.
PRODUCCIÓ ESPECIAL

 

ORQUESTRA TERRES DE MARCA
L’Orquestra Terres de Marca neix a la comarca de l’Anoia l’any 2010 sota d’empar de l’entitat Contrapunt, Plataforma per a la promoció d’activitats musicals, impulsada per la compositora i professora Concepció Ramió, com a formació professional integrada per joves músics amb sòlida formació i experiència dalt dels escenaris, a fi i efecte d’oferir al públic uns repertoris d’alt nivell dins l’àmbit de la música clàssica i la música catalana. D’ençà de llavors ha portat a terme una quinzena de  produccions .
Així  sota la batuta del jove director Josep Miquel Mindán, també fundador,  s’han realitzat les produccions d’òpera de petit format com La Serva Padrona, de Pergolesi, La Canterina de J. Haydn, l’espectacle de Ballet Els Tres Mosqueters,  a més de produccions d’oratori i concerts amb joves intèprets. Sota la batuta de Daniel Mestre s’ha col·laborat amb l’organista Joan Paradell,  i ha endegat els magnes concerts de Nadal amb grans obres de Bach, Haendel i Mozart,  a la Basílica de Santa Maria d’Igualada, des de 2013, amb els cors Exaudio i Cor d’Homes d’Igualada. Amb el Duo Piano Carles Lama&Sofia Cabruja s’hi ha col·laborat a les dues edicions  de música de pel·lícules “The Winner is…” , amb les quals s’ha actuat al Festival de Música de Sant Pere de Rodes i al Petit Palau.
L’orquestra també enregistrat un Cd  Oratori del Llibre de Sinera, de Mercè Torrents, sobre l’obra de Salvador Espriu, amb un tipus de música que fusiona música contemporània, clàssica i música de cobla, amb col·laboració amb el Cor Dyapason i sota la direcció de Concepció Ramió.

 

CARLES & SOFIA PIANO DUO
Els Artistes Steinway Carles Lama i Sofia Cabruja són el duet català amb més projecció internacional. Considerats pel públic i la crítica com dos músics amb una innegable capacitat de commoure a l’espectador, el duet mostra també una espectacular sincronització i una comprensió mútua excepcional.
La seva carrera internacional, des del 1987, els ha portat a actuar al Carnegie Hall (Nova York), el Kolarac Memorial Hall (Belgrad) o el Teatre Solís (Montevideo), entre d’altres.
Artistes distingits del segell KNS Classical, la seva discografia inclou les obres més destacades de Schubert, Brahms o Rachmaninov i la integral del compositor australià John Carmichael.
Carles & Sofia estan també involucrats en diferents projectes per a promoure la música i els músics clàssics, havent fundat i desenvolupat diverses sèries de concerts i festivals, al mateix temps que projectes de TV, i són mentors de joves talents.
Compromesos sempre amb els problemes socials, el 2001 reben de mans de SAR la Infanta Margarita de Borbón, una distinció honorífica d’UNICEF per la seva labor humanitària.
El 2012 funden el seu propi projecte solidari: Concerts4Good, Music on a Mission.

 

DANIEL MESTRE, director
Nascut a Igualada, Daniel Mestre (1973) es forma a l’Escolania de Montserrat, als Conservatoris de Badalona, Barcelona (violí, piano, cant), UAB, i al Konservatorium der Stadt Wien, on es gradua en direcció amb les màximes qualificacions dirigint l’Orquestra Simfònica de Bratislava al Konzerthaus de Viena. També assisteix a cursos de direcció coral amb Pierre Cao i Lászlo Heltay i de direcció orquestral amb Antoni Ros-Marbà.
La temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu i és el director musical de la seva Jove Companyia d’Òpera, amb la qual dirigeix òperes de Salieri, Mozart, Bizet, Von Suppé, Toldrà, Donizetti, Puccini, Menotti i RossiniHa estat director titular del Cape Town Opera Chorus (Sud-àfrica), Orquestra Simfònica Gèrminans, Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, Cor Fòrum Vocal, director assistent del Cor de Cambra del Palau i al Gran Teatre del Liceu.
És professor al Conservatori Superior del Liceu, on dirigeix regularment el seu cor, orquestra i produccions operístiques, i a l’ESMUC, on exerceix de professor de direcció i és director musical del seu taller d’òpera. És convidat a participar en diversos cursos i festivals internacionals de música al nostre país i a Itàlia, Hongria, Sud-àfrica o Argentina.
Ha enregistrat per a Columna Música i per a les ràdios austríaca, sud-africana, RNE-Radio Clásica i Catalunya Música.

 

PROGRAMA

I

2001: A SPACE ODYSSEY
Richard Strauss : Also sprach Zarathustra

 

EL PIANO
Mychael Nyman: The heart asks pleasure first

 

UN MONSTRUO VIENE A VERME
Fernando Velázquez

 

GAME OF THRONES
(Medley)

 

THE HOLIDAY
Hans Zimmer: Maestro

 

LOVE STORY
Francis Lai

 

GREASE
Barry Gibb
(Medley)

 

 

II


JAMES BOND
Monty Norman

 

BILLY ELLIOT
Piotr Illych Tchaikowsky: El Llac dels Cignes

 

CASPER
John Barry: Casper’s Lullaby – One last wish

 

EL SENYOR DELS ANELLS
Howard Shore
(Medley)

 

LA LA LAND
Justin Hurwitz

 

TITANIC
James Horner

 

STAR WARS II
John Williams (Medley)

 

Empreses ol·laboradores