Concert nº 4 – JÁN SLÁVIK, CHRISTOPH SOLDAN

SoldanJan Capçalera

Dissabte, 30 de juliol, 2016
Església del Monestir 20h.
“GOLDEN CELLO

JÁN SLÁVIK, violoncel

Graduat a Bratislava, Jan Slávik fou nomenat catedràtic a l’art de la música pel President de la República Eslovaca l’any 2012.

Ha guanyat nombrosos premis com el Premi a la millor interpretació de la música contemporània (pot Pražská / Primavera de Praga 1983), el Premi de la crítica musical (Mladé pòdium / Plataforma jove Karlovy Vary 1991) entre altres. l’any 2009 va obtenir el Premi Sebastian per la seva extraordinària contribució a l’herència de l’obra de Johann Sebastian Bach.

Ján Slavik és un dels fundadors de la Moyzes Quartet (1975),  amb el qual ha actuat en gairebé tots els països europeus, Japó, Estats Units, Canadà, Marroc, Índia, Cuba, etc., i ha gravat més de 30 discos.

Com a solista ha gravat 11 CDs i ha actuat amb les principals orquestres d’Eslovàquia, amb l’orquestra Simfoniette – de Barcelona i l’Orquestra de Cambra de Salzburg.

L’any 2006 Ján Slavik  va ser violoncel solista a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Eslovaca. Des de l’any 2008 ha estat el concertino de la secció de violoncel a la Filharmònica Eslovaca.

CHRISTOPH SOLDAN, piano

Considerat per Leonard Bernstein com un artista d’una gran capacitat commovedora, Christoph Soldan fou deixeble d’Eliza Hansen i Christoph Eschenbach. Ha actuat arreu del món, en les sales més prestigioses, com al Berlin Philarmonic Hall o a la Leipzig Gewandhaus, entre d’altres. Ha enregistrat per a totes les televisions alemanyes i també té enregistrats diversos CDs, d’entre els quals destaca l’enregistrament de la integral de concerts de Mozart per a piano i orquestra.
Ha desenvolupat un “pas à deux per a piano i dansa” amb la seva muller, ballarina i coreògrafa Stefanie Goes, amb qui han realitzat també nombrosos espectacles.
Des de 2007, Soldan també treballa com a director d’orquestra, interpretant els concerts per a piano de Mozart i Bach. La premsa germànica el descriu com una personalitat artística que treballa profundament amb la intensitat espiritual i dimensió commovedora de cada peça de música que interpreta.

 

PROGRAMA

I

Johann Sebastian BACH

Suite per a violoncel sol, en Do Major, BWV 1009

Prélude

Allemande

Courante

Sarabande

Bourrée

Gigue

Ludwig van BEETHOVEN  

Sonata per a violoncel i piano en La Major, op. 69

Allegro, ma non tanto

Scherzo: allegro molto

Adagio cantabile

Allegro vivace

 II

Robert SCHUMANN             

“Escenes d’infants” (Kinderszenen) per  piano sol

Von fremden Ländern und MenschenKuriose Geschichte
Hasche- Mann
Bittendes Kind
Glückes Genug
Wichtige Begebenheit
Träumerei
Am Kamin
Ritter vom Steckenpferd
Fast zu Ernst
Fürchtenmachen
Kind im Einschlummern
Der Dichter spricht

 

Johannes BRAHMS

Sonata per a violoncel i piano en mi menor, op. 38

Allegro non troppo

Allegretto quasi Menuetto

Allegro

Empreses ol·laboradores