Concert nº 15 – Amanda Forbes, Edith Barlow i Carl Pontén

15 Llforbes

AMANDA FORBES, soprano
EDITH BARLOW, mezzosoprano
CARL PONTÉN, piano

 

AMANDA FORBES, soprano

Ha estat guanyadora de diversos premis com el premi del concurs de la Societat Joan Sutherland de Sydney o el premi Richard Lewis de la Royal Academy of Music.

Ha estat artista principal en els principals teatres d’òpera del Regne Unit com l’English National Opera, Clonter Opera, Opera North i Scottish Opera.

Va recórrer Itàlia per realitzar el paper de Johanna en la estrena italiana de l’aclamada Sweeney Todd de Sondheim.

A més de cantar com a solista amb moltes societats corals del Regne Unit, Forbes actua de forma regular per concerts d’alt nivell i esdeveniments benèfics. Aparicions recents inclouen solista convidada de la LGMC al Royal Festival Hall i la catedral de Southwark o gales per recaptar fons per a la Fundació Katie Piper, entre moltes altres.

Últimament l’artista ha estat interpretant el paper principal de Duquessa en l’estrena de l’òpera de Salvatore Sciarrino Luci Miei Traditrici  al Regne Unit pel Teatre de Música de Wales, el qual actuarà a la Royal Opera House el proper novembre.

 

EDITH BARLOW, mezzosoprano

Edith Barlow va completar els seus estudis de música clàssica a la Royal Academy of Music de Londres, on va ser guardonada amb el premi de cant Isabel Lucas.

Durant la seva estada a Londres Edith va interpretar diversos papers per a les òperes El Captaire pel Festival Handel de Londres, Romeu i Julieta per a la East London Opera i l’òpera El Barber de Sevilla per la London Chamber Opera. També va gravar l’Opus 29 de Schumann amb Graham Johnson per les discogràfiques Hyperion i EMI.

Actualment establerta a Suècia, Edith va actuar al Festival de Càmera Internacional del 2009 que es va retransmetre per la televisió i la ràdio nacional Sueca i recentment ha actuat en diversos festivals a Suècia, Mallorca i Melbourne.

 

CARL PONTÉN, piano

Carl Pontén és un dels pianistes més reconeguts de Suècia i actua regularment tant com a solista com en formacions de música de cambra.

Pontén ha guanyat diversos concursos internacionals, entre ells el concurs A.M.A a Itàlia. L’artista ha tocat nombrosos festivals a Luxemburg, Bèlgica, Alemanya i Itàlia, i ha estat convidat a actuar per la Fundació Nobel i el Karolinska Institutet d’Estocolm. També  ha realitzat nombroses gires a nivell internacional en llocs com Amèrica del Sud o Rússia.

Pontén ha participat en nombrosos jurats de concursos internacionals de música i ha ensenyat als conservatoris de Sarajevo, Belgrad i Karlsruhe, entre d’altres.  Carl va ser recentment guardonat amb fons de la UE per promoure i desenvolupar les habilitats dels joves músics a Suècia i Letònia. També és  posseïdor del premi de la regió  de Södermanland per la seva contribució a la cultura sueca i va ser l’ambaixador cultural de la regió en 2003.

 

PROGRAMA

Georg Friedrich Händel

Bramo aver mille vite (Ariodante HWV 33)

Georg Friedrich Händel

Di te mi rido, semplice stolto (Alcina HWV 34)

Georg Friedrich Händel

Da tempesta (Giulio Cesare HWV 17)

Hector Berlioz

Les Nuits d‘Été Op. 7 H 81

Gioachino Rossini

Quis est homo (Stabat Mater) No. 3, verses 5-6

______________

Jacques Offenbach

Barcarola (Els contes de Hoffmann) 

Wolfgang Amadeus Mozart

Porgi, amor (Les noces de Figaro K 492)

Wolfgang Amadeus Mozart

Parto, parto (La clemència de Tito K 621)

Fryderyk Chopin

 Nocturn Op. 48:1 c menor

Richard Strauss

“ Ruhe, meine Seele!“ Op. 27 No. 1

“Cäcilie” Op.27 No. 2

 “ Morgen” Op. 27 No. 4

Léo Delibes

 Flower Duet (Lakmé)

 

Empreses ol·laboradores